• Schellingstraat 27, Etten-Leur
 • info@schenktuinmachines.nl
 • 076-56 23 797
 • Dinsdag t/m Vrijdag 08:00 - 17:30 / Zaterdag 08:00 - 13:00

Krachtig. Flexibel. Ongehoord stil.

Accu Power van Stihl

Met de STIHL accumachines bent u klaar voor elke uitdaging, zowel in uw eigen tuin als bij professioneel gebruik.

Veelzijdige modellen
– Voor iedereen de juiste machine – van de hobbytuinier tot de professionele gebruiker
– Flexibele accu’s en een groot machineaanbod

De hoogste kwaliteit
– Meer dan 90 jaar ervaring in de bouw van motormachines
– Hoogwaardig, professioneel en duurzaam zoals altijd

De modernste techniek
– Blijvend krachtig, bijv. dankzij de innovatieve EC-motorelektronica
– Perfect op elkaar afgestemde onderdelen voor uitstekende prestaties
– Krachtige lithium-ionaccu’s

Lees meer

STIHL tablet en smartphone applicatie

Nu gratis beschikbaar in uw appstore

De gratis STIHL app voor smartphones en tablets is een handige toepassing voor onderweg. Geniet ook wanneer u op verplaatsing bent van de kennis en service rond het STIHL en VIKING assortiment.

De praktische tools, zoals het berekenen van de juiste mengverhouding voor brandstof en olie of videohandleidingen, helpen u om uw STIHL machines juist te gebruiken en te onderhouden.

Bewaar uw producten in “Mijn STIHL” en hou zo een overzicht bij van al uw machines en toebehoren. U vindt ook snel de geschikte STIHL en VIKING dealer in uw buurt door de intuïtieve dealerlocator.

-> Download de app op Apple toestellen
-> Download de app op Android toestellen

Lees meer

Waarom MotoMix gebruiken?

De STIHL MotoMix mengsmering is een speciaal afgestemd gebruiksklaar mengsel (1:50) voor alle STIHL motoren. Dankzij de gepatenteerde brandstofformule en de bijgevoegde hoogwaardige motorolie STIHL HP Ultra levert de motor topprestaties en wordt hij tegelijk optimaal beschermd tegen slijtage. Bovendien is de alkylaatbenzine bijzonder comfortabel te gebruiken en onderscheidt ze zich door haar bijzonder milieuvriendelijke eigenschappen. Deze 2-takt benzine houdt rekening met de drie belangrijke elementen: mens, milieu en machine.

☑ Kant-en-klare brandstof voor uw STIHL machine
☑ Zorgt voor een vlotte start en optimale acceleratie
☑ Verlengt de levensduur van uw machine
☑ Is minstens 5 jaar houdbaar
☑ Beter voor mens, machine en milieu

Een hoog prestatievermogen
Vlotte starts, optimale acceleraties en een probleemloze werking: het gepatenteerde kookpunt van de 2-takt benzine STIHL MotoMix zorgt ervoor dat de STIHL machines over het volledige toerentalgebied het hoogst mogelijke vermogen leveren.

In de praktijk betekent dat:
☑ Een vlotte start in elke omgeving
☑ Een optimale acceleratie tot het maximale toerental in de kortst mogelijke tijd
☑ Een soepele en probleemloze motorwerking, zelfs bij plotseling wisselen van gas

Optimale motorbescherming
Uitstekende smeereigenschappen, een zuivere verbranding zonder roetafzetting, en een laag gehalte aan stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de machine. De mengsmering STIHL MotoMix beschermt motoren op een duurzame manier.

In de praktijk:
☑ De brandstof koekt niet vast of zwelt niet op en de mengeling blijft behouden
☑ De zuiger loopt niet vast als gevolg van roetafzettingen
☑ De motor slaat niet over en de kleppen raken niet verstopt
☑ De slijtage blijft tot een minimum beperkt
☑ De motoren hebben een maximale levensduur, vergen minder onderhoud waardoor de kosten beperkt worden

Voordelig en prettig in het gebruik
Minder schadelijke stoffen, een gebruiksklare mengeling en een lange bewaartijd: met de alkylaatbenzine STIHL MotoMix werkt u veilig, prettig en comfortabel.

In de praktijk:
☑ De brandstofdampen bevatten zo goed als geen stoffen zoals olefinen en aromaten (bijv. benzol)
☑ De verbranding verloopt zuiver
☑ De brandstof kan probleemloos bijgevuld en gehanteerd worden: ze is vooraf al gemengd
☑ De brandstof kan in geschikte omstandigheden tot 5 jaar bewaard worden*
☑ De machine kan, ook na een langere pauze, probleemloos opnieuw gebruikt worden

* Luchtdicht afgesloten in technisch goedgekeurde jerrycans. Bij een temperatuur van max. 20 °C, in een bij voorkeur droge en donkere opslagruimte.

Goede cijfers voor het milieu
Lage CO2-emissies en een zuivere verbranding: de STIHL MotoMix mengsmering spaart aantoonbaar het milieu en het grondwater.

In de praktijk:
☑ Ongeveer 20% lagere CO-concentratie in de uitlaatgassen
☑ Een vermindering van de broeikasgassen
☑ De bijgevoegde STIHL HP Ultra is biologisch afbreekbaar (meer dan 80% binnen 21 dagen)

Lees meer

125 ste nieuwe klant in Etten-Leur

Hoe maakt u kans op de Honda Bladblazer t.w.v. 469,- euro?

 1. U bent nog niet geregistreerd als klant.
 2. Kom naar onze winkel en besteed 50 euro of meer aan tuinmachines of accessoires.
 3. Wij registreren u als nieuwe klant en misschien bent u nummer 125!

Deze prijs winnaar mag tevens 2 lootjes trekken, van mensen die het filmpje hebben geliked en gedeeld op facebook, deze mensen krijgen ieder een cadeaubon van 25,- euro te besteden in onze winkel.

Veel geluk allemaal!

 

Lees meer

FRISSE WIND BIJ NAC

FRISSE WIND BIJ NAC DOOR SCHENK TUINMACHINES

Ook dit jaar zijn wij weer sponsor van NAC Breda. Met onze STIHL Accubladblazers BGA 100 kunnen de tribunes milieuvriendelijk en geluidloos worden schoongeblazen.

Wij wensen NAC facilitair veel plezier en gemak van onze machines.
Bij deze willen we Martijn en Joop bedanken voor de leuke dag!

 

2016-08-01-10.01.36 2016-08-01-10.09.09 2016-08-01-10.10.34 2016-08-01-10.11.28 2016-08-01-10.17.03 2016-08-01-10.17.41 2016-08-01-10.19.22 2016-08-01-10.22.44 2016-08-01-10.24.47 2016-08-01-10.32.24

Opvallend sterker. Merkbaar stiller.
De accubladblazer STIHL BGA 100.

De nieuwe accubladblazer STIHL BGA 100 ruimt met enorme blaaskracht bladeren, afval of snoeiafval op. Daarbij is hij zo stil, dat men geen gehoorbescherming nodig heeft. Dankzij de innovatieve stekkerverbinding met aansluitkabel wordt de accu in plaats van in de machine comfortabel op de rug gedragen. Zo ligt de machine niet alleen perfect in de hand, maar is ze ook verrassend licht. De nieuwe ruggedragen accu STIHL AR 3000 levert met slechts één acculading voldoende energie voor langdurige werkzaamheden. Één ding is zeker: de STIHL BGA 100 en de STIHL AR 3000 vormen het perfecte professionele team voor gemeentediensten, landschapsarchitectuur en tuinbouw of facilitaire dienstverlening.

Groot vermogen, Geringe geluidsemissie.
 • Krachtige blaaseenheid: met een maximaal luchtdebiet van 840 m³/h bij boost bereikt de STIHL BGA 100 de hoogste blaaskracht van de met de hand gedragen STIHL bladblazers. Voor maximale energie-efficiëntie kan het vermogen via drie stappen en een boost-functie aan elke opdracht aangepast worden.
 • Lange looptijd: in combinatie met de nieuwe, ruggedragen accu STIHL AR 3000 kan men met slechts één acculading maar liefst 6,5 uur lang werken.
 • Stille EC-motor: met maximaal 90 dB(A)* is de STIHL BGA 100 veruit de stilste met de hand gedragen STIHL bladblazer.
 • Gebruik zonder gehoorbescherming: verhoogde arbeidsveiligheid omdat de omgevingsgeluiden beter kunnen waargenomen worden.

* Gegarandeerd geluidsvermogenniveau bij de boost-functie

egonomisch design. Aangename bediening.
 • Innovatieve accu-interface: de STIHL BGA 100 heeft geen accuschacht meer, maar wordt door middel van een nieuwe aansluitkabel met de accu verbonden. Deze is uiteraard compatibel met alle accu’s van het STIHL accusysteem.
 • Gering gewicht: met slechts 2,5 kg en een perfecte machinebalans ligt de STIHL BGA 100 uiterst licht en comfortabel in de hand. Perfect voor een ontspannen gebruik gedurende de hele dag.
 • Verstelbare blaaspijplengte: om het werk te verlichten en vermogensverlies te vermijden, kan de blaaspijp in drie stappen aangepast worden aan de lichaamslengte van de gebruiker.
 • Comfortabele toebehoren: de STIHL BGA 100 kan zowel tijdens de werking als tijdens werkonderbrekingen op heuphoogte bevestigd worden, wat de gebruiker extra ontlast.
Lees meer

STIHL roept accuheggenscharen HSA 65 en HSA 85 terug

STIHL roept accuheggenscharen HSA 65 en HSA 85 terug

content-mood-rueckruf-hsa65-hsa85_rdax_90

Terugroeping accuheggenscharen HSA 65 en HSA 85 STIHL roept de accuheggenscharen HSA 65 en HSA 85 terug. In zeldzame gevallen kan in deze machines een elektronische storing optreden. Als gevolg daarvan kan de storing in bepaalde gevallen leiden tot een situatie waarbij de machine in werking treedt door slechts één van de schakelaars in te drukken – de schakelaar op de bedieningsgreep of op de beugelgreep.
Daarnaast kan, in zeldzame gevallen, de storing ervoor zorgen dat de messen in beweging blijven nadat de hendel is losgelaten. Deze omstandigheden houden een risico op letsel in. Eigenaars van accuheggenscharen HSA 65 en HSA 85 worden verzocht de machine niet meer te gebruiken en zich te wenden tot hun STIHL vakhandelaar.

STIHL zal via de STIHL vakhandelaars alle operationele heggenscharen van de bovengenoemde types gratis omruilen voor de nieuwe opvolgers van deze modellen (HSA 66 en HSA 86). Accu’s en acculaders zullen echter niet worden vervangen, omdat deze ook voor de nieuwe machines kunnen worden gebruikt. Dit is een voorzorgsmaatregel die STIHL als verantwoordelijke fabrikant neemt.

content-rueckruf-hsa65-zoom_rdax_85 content-rueckruf-hsa85-zoom_rdax_85

Lees meer