Tuingereedschappen en -machines opbergen tijdens de winter

Wil je lang genieten van je tuingereedschappen en -machines? Maak ze aan het eind van het seizoen schoon en berg ze in de winter op een veilige en droge plaats op. Dit komt de levensduur ten goede.
Hoe tuingereedschappen en -machines opbergen?

Zet de gereedschappen en machines altijd op een droge en stofvrije plek weg. Het best hang je het handgereedschap op. Zo weet je zeker dat het schoon en scherp blijft. Dek machines af met een doek of oud laken. Zet accumachines altijd op een vorstvrije plek.
Gereedschap en machines schoonmaken

Maak je tuingereedschappen en -machines, voor je ze opbergt, altijd goed schoon. Borstel het vuil met een harde borstel van je gereedschap en machines. Verwijder de eventuele planten- en grasresten bij grasmaaiers en snoeischaren. Gebruik bij heggenscharen en kettingzagen Superclean harsoplosmiddel om hars en vuil te verwijderen.
Maak je hogedrukreiniger leeg voor de winter

Veel mensen vergeten dat er nog water in de hogedrukreiniger achterblijft na het laatste gebruik. Wanneer het gaat vriezen, is de kans groot dat de hogedrukreiniger dan kapot vriest. Maak het apparaat vóór de winter dus altijd leeg. Laat ook slangen volledig leeglopen voor je ze in de winterberging opslaat. Ook de koppelstukken moeten droog zijn.
Gereedschap slijpen

Heggenscharen en kettingzagen moeten af en toe geslepen worden. De winter is hiervoor het uitgelezen moment. Indien je hier ervaring mee hebt, kun je dit zelf doen. Spuit de messen na het slijpen in met STIHL Multispray. Zo voorkom je dat ze gaan roesten en bot worden. Laat ook de messen van een grasmaaier slijpen en balanceren door een STIHL dealer.

Machines die in het voorjaar en de zomer intensief gebruikt worden, zoals een grasmaaier of heggenschaar, breng je in de winter het best naar een STIHL dealer voor een winteronderhoud. Ze worden hier op de juiste manier behandeld zodat je lang plezier hebt van je machine.
Machines op benzine

Machines op benzine moet je in de regel leegmaken voor je ze in de winterberging zet, maar niet als je Moto4Plus of MotoMix gebruikt. Deze brandstof kun je gewoon in de machine laten zitten. Door deze brandstof te gebruiken, verhoog je het vermogen en de levensduur van je machines.

Accumachines
Wanneer machines met batterijen of accu’s lang stilstaan, bestaat de kans dat de batterij leegloopt. Verwijder losse batterijen uit het apparaat en bewaar ze in een gesloten kartonnen doos bij een temperatuur van -10 °C tot + 50 °C. Bij apparaten met een geïntegreerde oplaadbare batterij laat je de batterij uiteraard gewoon in het apparaat zitten. Bewaar de machine op een droge, veilige én vorstvrije plaats. Vermijd direct zonlicht en vocht.

Read More

Persoonlijke veiligheidsuitrusting

Hoeveel is uw been waard??

Werkkleding dragen tijdens het werken met de kettingzaag is erg belangrijk. Zo heeft STIHL een heel assortiment aan kleding, helmen, handschoenen en schoenen. Er wordt veel aangeboden maar wat is goed, en wanneer is iets nodig? Laat u hierbij goed adviseren! Het is namelijk zeer belangrijk dat u goed beschermt bent, maar de werkzaamheden moeten ook nog uitgevoerd kunnen worden. Een boomklimmer stelt andere eisen aan bescherming dan een particulier die haardhout zaagt.

Er is al een zaagbroek voor € 89,00

En een helm voor € 39,00

Read More

Krachtig. Flexibel. Ongehoord stil.

Accu Power van Stihl

Met de STIHL accumachines bent u klaar voor elke uitdaging, zowel in uw eigen tuin als bij professioneel gebruik.

Veelzijdige modellen
– Voor iedereen de juiste machine – van de hobbytuinier tot de professionele gebruiker
– Flexibele accu’s en een groot machineaanbod

De hoogste kwaliteit
– Meer dan 90 jaar ervaring in de bouw van motormachines
– Hoogwaardig, professioneel en duurzaam zoals altijd

De modernste techniek
– Blijvend krachtig, bijv. dankzij de innovatieve EC-motorelektronica
– Perfect op elkaar afgestemde onderdelen voor uitstekende prestaties
– Krachtige lithium-ionaccu’s

Read More

STIHL tablet en smartphone applicatie

Nu gratis beschikbaar in uw appstore

De gratis STIHL app voor smartphones en tablets is een handige toepassing voor onderweg. Geniet ook wanneer u op verplaatsing bent van de kennis en service rond het STIHL en VIKING assortiment.

De praktische tools, zoals het berekenen van de juiste mengverhouding voor brandstof en olie of videohandleidingen, helpen u om uw STIHL machines juist te gebruiken en te onderhouden.

Bewaar uw producten in “Mijn STIHL” en hou zo een overzicht bij van al uw machines en toebehoren. U vindt ook snel de geschikte STIHL en VIKING dealer in uw buurt door de intuïtieve dealerlocator.

-> Download de app op Apple toestellen
-> Download de app op Android toestellen

Read More

Waarom MotoMix gebruiken?

De STIHL MotoMix mengsmering is een speciaal afgestemd gebruiksklaar mengsel (1:50) voor alle STIHL motoren. Dankzij de gepatenteerde brandstofformule en de bijgevoegde hoogwaardige motorolie STIHL HP Ultra levert de motor topprestaties en wordt hij tegelijk optimaal beschermd tegen slijtage. Bovendien is de alkylaatbenzine bijzonder comfortabel te gebruiken en onderscheidt ze zich door haar bijzonder milieuvriendelijke eigenschappen. Deze 2-takt benzine houdt rekening met de drie belangrijke elementen: mens, milieu en machine.

☑ Kant-en-klare brandstof voor uw STIHL machine
☑ Zorgt voor een vlotte start en optimale acceleratie
☑ Verlengt de levensduur van uw machine
☑ Is minstens 5 jaar houdbaar
☑ Beter voor mens, machine en milieu

Meer lezen over Motomix klik dan op een van de link hieronder;

http://www.stihl.nl/speciale-brandstof-stihl-motomix.aspx#r=sidebar
http://www.stihl.nl/motomix.aspx#r=top-teaser

Read More

125 ste nieuwe klant in Etten-Leur

Hoe maakt u kans op de Honda Bladblazer t.w.v. 469,- euro?

  1. U bent nog niet geregistreerd als klant.
  2. Kom naar onze winkel en besteed 50 euro of meer aan tuinmachines of accessoires.
  3. Wij registreren u als nieuwe klant en misschien bent u nummer 125!

Deze prijs winnaar mag tevens 2 lootjes trekken, van mensen die het filmpje hebben geliked en gedeeld op facebook, deze mensen krijgen ieder een cadeaubon van 25,- euro te besteden in onze winkel.

Veel geluk allemaal!

 

Read More