SHOWROOM

Het visitekaartje van ons bedrijf is onze gemoderniseerde showroom, hier vindt u een ruime keuze aan tuin- en parkmachines. Wij geven u hier een goed advies welke machine er het beste bij u en uw tuin past! Veelal kunnen wij uit voorraad leveren. Of kom gewoon eens rond kijken en zie wat er allemaal is. Ook voor de kleinere tuin! Machines, gereedschappen, brandstoffen of smeermiddelen. Maar natuurlijk ook onderdelen.

TIPS voor het kopen van een tuinmachine

Wat is belangrijk voor het kopen van een tuinmachine? Om irritatie en ongemak te voorkomen moet er goed worden gekeken maar wat de machine moet kunnen. Wat is het werk dat hij moet verrichten, of dat nu 2 keer per jaar is of 10 keer per jaar dat maakt niet uit.

Wanneer je met een schaar in karton gaat knippen kun je dat even volhouden maar daarna doet je hand goed pijn en zal je moeten stoppen. Dit zelfde geldt voor een machine, wanneer je een te lichte machine koopt voor zwaar werk zal hij het even volhouden en daarna zal hij ermee stoppen.

Dit willen wij graag voorkomen. Maar wat natuurlijk ook er belangrijk is of de machine goed bij u past. Misschien is een motorische tuinmachine wel te zwaar en past een accu veel beter bij u. Deze afweging is ook zeer belangrijk voor het goed functioneren van de machine.

Daarnaast geven wij ook uitleg over de producten. Hoe start je een machine, elke machine is namelijk weer anders. Wat moet je doen om de machine te onderhouden en welke producten zijn daar voor nodig.

Tegenwoordig zien wij in het voorjaar vele machines komen met ‘rotte’ brandstof. Mensen laten de brandstof de gehele winter in de machine zitten of in een jerrycan. Helaas kan dat niet meer, de brandstof van tegenwoordig blijft nog maar ongeveer 3 maanden goed en zal daarna gaan vlokken. Dit komt in de carburateur terecht en dan krijg je problemen. Wij raden daarom aan om de laatste maaibeurt met motoplus te maaien en deze er in te laten zitten. Motoplus blijft 3 jaar goed en u zult zonder problemen in het voorjaar weer kunnen starten.

LET OP

Komt u voor een onderdeel van een tuinmachine, neem dan zoveel mogelijk gegevens van uw machine mee. Wij hebben heel veel op voorraad maar om het juiste onderdeel te kunnen vinden hebben wij nummers nodig denk hierbij aan;

  • Merk tuinmachine
  • Type machine
  • Serienummer
  • Motornummer

Wanneer u komt om een nieuwe ketting voor een kettingzaag of hoogsnoeier neemt u dan het blad mee waar de ketting op ligt of de oude ketting.Zo kunnen wij gemakkelijk de juiste ketting meegeven.

DOWNLOAD HIER DE STIHL HANDLEIDINGEN
DOWNLOAD