Werkplaats

In onze werkplaats staan vakbekwame monteurs dagelijks voor u klaar om kleine of grote reparaties te verrichten. Zij beschikken over slijpbanken en goede gereedschappen om u uitstekend van dienst te kunnen zijn. Tevens hebben wij een ruim magazijn met onderdelen zodat wij u machines vaak snel kunnen repareren.

Wij verlenen service aan alle door ons verkochte merken. Service aan overige merken verlenen wij in overleg. Mocht u op zoek zijn naar onderdelen voor uw machine neem dan contact met ons op, dan zoeken wij het passende onderdeel voor u.

STIHL MotoMix / MotoPlus

STIHL MotoMix is een speciaal afgestemd gebruiksklaar mengsel (1:50) voor alle STIHL motoren. Dankzij de gepatenteerde brandstofformule en de bijgevoegde hoogwaardige motorolie STIHL HP Ultra levert de motor topprestaties en wordt hij tegelijk optimaal beschermd tegen slijtage. Bovendien is de brandstof bijzonder comfortabel te gebruiken en onderscheidt ze zich door haar bijzonder milieuvriendelijke eigenschappen: de brandstof houdt rekening met de drie belangrijke elementen: mens, milieu en machine.

 

VIKING MOTOPLUS is speciaal ontwikkeld voor 4-takt-motoren, vermindert deze benzine de schadelijkheid van de uitlaatgassen en is ze vrijwel benzolvrij. Ook de motor wordt daarbij gespaard. De vrijwel rookvrije verbranding beschermt ventielen en zuigers en verhoogt de levensduur en prestaties. Bovendien kan VIKING MotoPlus minstens 2 jaar bewaard worden zonder kwaliteitsverlies.

Vlotte starts, optimale acceleraties en een probleemloze werking: het gepatenteerde kookpunt van STIHL MotoMix zorgt ervoor dat de STIHL machines over het volledige toerentalgebied het hoogst mogelijke vermogen leveren.

In de praktijk betekent dat:

 • Een vlotte start in elke omgeving
 • Een optimale acceleratie tot het maximale toerental in de kortst mogelijke tijd
 • Een soepele en probleemloze motorwerking, zelfs bij plotseling wisselen van gas

Uitstekende smeereigenschappen, een zuivere verbranding zonder roetafzetting, en een laag gehalte aan stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de machine. STIHL MotoMix beschermt motoren op een duurzame manier.

In de praktijk:

 • De brandstof koekt niet vast of zwelt niet op en de mengeling blijft behouden
 • De zuiger loopt niet vast als gevolg van roetafzettingen
 • De motor slaat niet over en de kleppen raken niet verstopt
 • De slijtage blijft tot een minimum beperkt
 • De motoren hebben een maximale levensduur, vergen minder onderhoud waardoor de kosten beperkt worden

Minder schadelijke stoffen, een gebruiksklare mengeling en een lange bewaartijd: met STIHL MotoMix werkt u veilig, prettig en comfortabel.

In de praktijk:

 • De brandstofdampen bevatten zo goed als geen stoffen zoals olefinen en aromaten (bijv. benzol)
 • De verbranding verloopt zuiver
 • De brandstof kan probleemloos bijgevuld en gehanteerd worden: ze is vooraf al gemengd
 • De brandstof kan in geschikte omstandigheden tot 5 jaar bewaard worden*
 • De machine kan, ook na een langere pauze, probleemloos opnieuw gebruikt worden

* Luchtdicht afgesloten in technisch goedgekeurde jerrycans. Bij een temperatuur van max. 20 °C, in een bij voorkeur droge en donkere opslagruimte.

Lage CO2-emissies en een zuivere verbranding: STIHL MotoMix spaart aantoonbaar het milieu en het grondwater.

In de praktijk:

 • Ongeveer 20% lagere CO-concentratie in de uitlaatgassen
 • Een vermindering van de broeikasgassen
 • De bijgevoegde STIHL HP Ultra is biologisch afbreekbaar (meer dan 80% binnen 21 dagen)

Reparaties

Wij repareren allerlei soorten en maten tuinmachines, maar ook machines met bijvoorbeeld een Honda motor. Wilt u weten of wij uw machine kunnen nakijken dan kunt u van te voren even bellen of wij kijken met u mee in de winkel.

Tijdens de herstel werkzaamheden van een machine maken wij mee dat de kosten hoger worden dan van te voren gedacht. Mocht dit zo zijn dan bellen we altijd met de klant om te overleggen of het dan nog de moeite waard is om de machine te repareren. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

DOWNLOAD HIER DE STIHL HANDLEIDINGEN
DOWNLOAD