Schenk Tuinmachines

Kantenmaaier of Bosmaaier

Toptechniek voor elk terrein
. Op moeilijk terrein en vooral overal waar de grasmaaier niet bij kan, zijn de grastrimmers, kantenmaaiers en bosmaaiers van STIHL in hun element. Afhankelijk van het motorvermogen en het snijgereedschap zijn de mogelijkheden uiteenlopend: van maaien langs grasperken tot het rooien van dicht struikgewas. Ongeacht of u een particuliere of professionele gebruiker bent en welke aandrijving u ook verkiest, u vindt binnen het breed assortiment van STIHL ongetwijfeld de machine die bij u past.

 • Bosmaaiers
 • Bosmaaiers
 • Bosmaaiers
 • Bosmaaiers
 • Bosmaaiers
 • Bosmaaiers
 • Bosmaaiers
 • Bosmaaiers
 • Bosmaaiers
 • Bosmaaiers
 • Bosmaaiers
 • Bosmaaiers

Het is noodzakelijk om instructies te krijgen en op te volgen om de gevaren van werken met een bosmaaier te leren inzien en inschatten. Daarnaast moet de gebruiker ook oog hebben voor de benodigde veiligheidskledij. Als er iets onduidelijk is, raden we aan om naar de winkel te komen voordat u verder gaat met werken.

Hoe kies je een kantenmaaier of bosmaaier?

STIHL grastrimmers, kantenmaaiers en bosmaaiers voor bos-, landschaps- en tuinonderhoud
Met de grastrimmers, kantenmaaiers en bosmaaiers van STIHL kan je je eigendom tot in de perfectie onderhouden. Bovendien zijn de meest performante modellen geschikt voor het professioneel onderhoud van landschappen. Tuinliefhebbers zullen in het assortiment van STIHL altijd een machine vinden die is aangepast aan hun behoeften.

Grastrimmers, kantenmaaiers en bosmaaiers: de verschillen

De werking van grastrimmers, kantenmaaiers en bosmaaiers is redelijk gelijkaardig: de motor drijft via een as een snel roterend werktuig aan. Dit werktuig kan gras en dichte, weerbarstige struiken en struikgewas maaien. De verschillen tussen deze machines liggen voornamelijk in hun kracht. Daarom moet je je model kiezen op basis van de toepassing waarvoor je het gaat gebruiken.


De compacte modellen: STIHL grastrimmers voor het gazononderhoud

De grastrimmers voor het gazononderhoud zijn de lichtste modellen in het STIHL assortiment. Ze zijn perfect geschikt voor privégebruik in de tuin en rond het huis. Ze trimmen met precisie alle grasvlakten die moeilijk toegankelijk zijn met een grasmaaier en zijn voorzien van een tweetaktmotor. Deze motor is uitgerust met STIHL 2-MIX-technologie. Dankzij hun lage gewicht zijn ze gemakkelijk en comfortabel in gebruik. De meeste van deze modellen zijn uitgerust met een AutoCut maaikop met maaidraad. Een GSB variant met grassnijblad is echter ook verkrijgbaar.


De multitaskers: STIHL kantenmaaiers voor het onderhoud van tuinen en landschappen

Voor meer veeleisende taken krijgen krachtigere modellen de voorkeur. De kantenmaaiers of bosmaaiers voor omvangrijkere maaiwerken en het onderhoud van tuinen en landschappen onderscheiden zich door hun krachtigere motor en een superieur maaivermogen. Je kan ook kiezen voor een bijzonder ergonomische ruggedragen bosmaaier van STIHL. Deze krachtige, professionele machines zijn ontworpen om op de rug te worden gedragen, en stellen je in staat moeilijke terreinen moeiteloos te onderhouden.
De machines die speciaal voor maaiwerken zijn ontworpen, zijn uitgerust met een 2-MIX- of 4-MIX-motor. Uitgerust met een GSB grassnijblad of slagmes zijn deze STIHL kantenmaaiers en bosmaaiers zelfs in staat om dichte, weerbarstige struiken en struikgewas te maaien.


De krachtpatsers: STIHL bosmaaiers voor professionals

De professionele STIHL bosmaaiers zijn echte krachtpatsers en zijn de ideale keuze voor professionals. Het perfect geslepen slagmes of de cirkelzaagbladen bieden de dikste struikgewassen probleemloos het hoofd. Professionals in de bosbouw en het landschapsonderhoud werken vaak lange uren met hun krachtige machines. De professionele STIHL bosmaaiers zijn dan ook ontworpen met het oog op het meest comfortabele en ergonomische gebruik. Ze combineren betrouwbaarheid, kracht en gebruikscomfort met een uitstekende afwerking.


Alternatieve aandrijfsystemen: accu- en elektrische kantenmaaiers

Stil, milieuvriendelijk en gemakkelijk in gebruik: de elektrische grastrimmers van STIHL zijn ideaal voor het tuinonderhoud. Maar het assortiment van STIHL omvat ook krachtigere accu kantenmaaiers en accu bosmaaiers die een volwaardig alternatief kunnen zijn voor professionals.


Handige functies voor een comfortabel gebruik
De grastrimmers, kantenmaaiers en bosmaaiers van STIHL maken indruk met hun geavanceerde techniek en ongeëvenaard gebruiksgemak. En om deze machines maximaal af te stemmen op je behoeften kunnen ze worden uitgerust met verschillende extra functies:
• Ronde handgreep (R) voor werkzaamheden in krappe ruimtes, dubbele handgreep voor het maaien van taai gras
• Verhoogd startcomfort dankzij het systeem ErgoStart (E)
• Kortere versie voor bosbouwwerk (K)
• Handgreepverwarming (W) voor werkzaamheden in de winter
• Vereenvoudigde start dankzij het systeem M-Tronic (M)
• Comfortversie (C)

Elke STIHL grastrimmer, kantenmaaier en bosmaaier kan bovendien gepersonaliseerd worden met aangepaste accessoires.