Al meer dan 40 jaar de vakhandel bij u in de buurt
Schellingstraat 27, Etten-leur
+31 076 56 23 797
Di-Vrij: 08:00 - 17:30
/ Zat: 08:00-13:00
2014
Overname bedrijf

Op 1 mei 2014 namen Dennis en Marjon Schenk het bedrijf over van Jan Snepvangers ( JS Tuin- en Bosbouwmachines). De oorsprong van dit bedrijf ligt in Sprundel en is opgericht in 1982. Het jaar 2022 stond dus in het teken van het 40-jarig bestaan al heet het nu inmiddels Schenk Tuinmachines.

Na een inwerk- en gewenningsperiode hebben Dennis en Marjon een aantal drastische veranderingen ingevoerd. Eerst is het gehele assortiment aangepast. Er is in die periode afscheid genomen van een aantal merken dat gevoerd werd om uiteindelijk 2 hoofdmerken over te houden waar zij wel voorledig achter staan en zich in kunnen specialiseren. Deze 2 hoofdmerken zijn Honda en Stihl.

Overname JS tuin en bosbouwmachines 2014 schenk tuinmachines
winkel etten-leur voorzijde schenk tuinmachines stihl honda

2016
Verhuizen
Vervolgens is het bedrijf in 2016 verhuisd naar Etten-Leur waar er veel meer ruimte is voor een grote werkplaats en een grote showroom. Een gewaagde stap omdat de oude locatie van heinde en verre bekend was bij een grote groep trouwe klanten. Eerst stonden de loop- en zitmaaiers nog buiten, nu in een grote, nieuwe, frisse showroom. In deze showroom vinden de klanten een breed assortiment in tuinmachines in alle prijsklassen.
De derde drastische verandering is de doelgroep. Waar voorheen de focus alleen op de grote instanties en grote hoveniersbedrijven lag, ligt nu de focus op een bredere doelgroep. Van grote instanties en bedrijven tot de zzp’er. Van de grote particuliere tuinbezitter tot de particulier met een kleine tuin.

2018
Robotmaaiers

Door het specialisme uit te breiden naar maairobots van Honda is de actieradius van Schenk Tuinmachines enorm vergroot. Wat eerst begon als maandelijks of soms wekelijkse werkzaamheden, sloeg het later soms wat door tot dagelijkse werkzaamheden. Er zit enorm veel uren in trainen, testen en van alles uitproberen om de robots van binnen en van buiten te leren kennen. Soms werd ter plaatse tot diep in de nacht uitgezocht waar storingen vandaan kwamen. Dat resulteerde in een expertise van dit product waarvoor mensen van ver buiten de landsgrenzen naar Schenk Tuinmachines komen. Ook binnen de Honda-familie is het niet onopgemerkt gebleven. Collega Honda dealers uit heel het land benaderen Schenk Tuinmachines voor hulp bij storingen.
Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid naar de grootste Honda-dealer van West-Brabant en heeft het zeldzame Golden+ Honda-dealerschap verkregen. Ook binnen de Stihl gemeenschap heeft Schenk een hoge notering qua kwaliteit en expertise. Tijdens een onaangekondigd bezoek van een mystery shopper is Schenk Tuinmachines beoordeeld met het hoogst gegeven score. Met een 97% procent score is er wel wat ruimte voor verbetering.

2023
De toekomst
De toestroom van nieuwe klanten blijft onveranderd hoog. Vanaf de overstap naar Etten-Leur komen er jaarlijks steeds meer nieuwe klanten naar Schenk Tuinmachines. Steeds meer klanten maken gebruik van de winterbeurtenservice. De machines worden opgehaald en weer teruggebracht nadat er een servicebeurt aan is gegeven. In de jaren 2020 t/m 2022 zijn er behoorlijk wat maairobots in moeilijke tuinen geplaatst waar andere bedrijven het niet konden of niet aandurfden. Deze expertise resulteerde in aanvragen vanuit diverse landen in Europa en zelfs Suriname. Schenk Tuinmachines heeft in November 2022 de eerste maairobot in Suriname aangelegd. Een bijzondere mijlpaal in de geschiedenis van Schenk Tuinmachines. Wij proberen ons te blijven ontwikkelen zodat we steeds klaar zijn voor de toekomst.

Dit zijn wij!

Dennis Schenk

Robotspecialist

Al vroeg wist ik wat ik wilde worden, hovenier. Na school ben ik in dienst gegaan als hovenier, maar op 25 jarige leeftijd ging mijn ondernemersbloed kriebelen en ben ik mijn eigen bedrijf begonnen. Vele mooie opdrachten heb ik mogen en kunnen vervullen met uiteenlopende opdrachtgevers. Waaronder prorail waarvoor ik vele boomzaag en klimopdrachten heb mogen verzorgen. Ik was met mijn bedrijf jarenlang klant bij JS tuin- en bosbouwmachines tot dat ik in begin 2014 het aanbod kreeg om deze winkel over te nemen. Ondanks veel kapers op de kust werd het ons gegund om de winkel over te nemen. Mijn hobby’s zijn in de tijd verandert. Voetbal blijft in mijn bloed, maar actief spelen is helaas al jaren niet meer mogelijk. Wel ga ik iedere thuiswedstrijd als sponsor, maar vooral als fan, kijken naar NAC Breda. Sinds 2018 heb ik een nieuwe passie. Maairobots. Ik vind het prachtig als concullega’s zeggen dat het niet kan en mij het vervolgens wel lukt. Dat ik daardoor een trip naar Suriname kan maken maakt het uiteindelijk nog mooier.

Marjon Schenk

Eigenaar

Nonne videmus quanta perturbatio rerum omnium consequatur, quanta confusio? Omnia contraria, quos etiam insanos esse vultis. Diodorus, eius auditor, adiungit ad honestatem vacuitatem

Maud Schenk

Telefoniste/monteur

Hoi, ik ben Maud en 10 jaar oud. Mijn grootste vriend is onze hond spikey. Mijn grote hobby is paardrijden op mijn eigen pony. Kristy Snepvangers is mijn idool. In de toekomst wil ik graag mee doen met de Nederlandse kampioenschappen dressuur. Ik help graag mee in de winkel, en dan vooral in de werkplaats. Samen met mijn zusje zijn wij verantwoordelijk voor het afval. Scheiden is goed voor het milieu! Ik draai alle kapotte machines uit elkaar en zorg dat alles gesorteerd wordt. Metalen mogen wij met papa naar de ijzerhandelaar brengen. De opbrengst is voor mijn zusje en mij samen. Als mijn papa en mama heel druk zijn neem ik de telefoon op. Dus als u op zaterdag belt kan het zijn dat u mij aan de telefoon hebt.

Britt Schenk

verkoper/vakkenvuller

Ik ben Britt en al 8 jaar oud. Als ik thuis ben kroel ik het liefst met mijn konijnen. Mijn hobby is turnen. Op woensdag rijd ik soms op het grote paard van mama. Mijn papa en mama namen mij al in de wieg mee naar de winkel en sliep ik boven het magazijn. Ik ben dus echt opgegroeid in de winkel. Op zaterdag help ik weleens mee in de winkel. Naast het afval scheiden help ik graag mee in de showroom. Alles goed zetten en aanvullen. De klanten helpen vind ik het allerleukst. Als de klanten veel dingen hebben gekocht help ik met spullen dragen naar de auto.

Spikey

bedrijfshond

Woef, Mijn naam is Spikey. Toen ik 1 1/2 jaar was, ben ik vanuit een asiel terecht gekomen bij mijn baasjes in Klein-Zundert. Ik vind het leuk om lekker gek te doen, maar ik kan niet meer zo heel actief doen vanwege mijn leeftijd. Daarom lig ik graag in het warme kantoor van mijn baasjes te rusten. Op doordeweekse dagen ben ik te vinden in de winkel. Ik houdt graag alles in de gaten, maar je hoeft niet bang voor mij te zijn. Ik kan soms wat druk doen omdat ik gewoon blij ben om andere mensen te zien, maar ik ben echt heel lief en voorzichtig. Als u mij aait ben ik niet meer bij u weg te slaan.

We are hiring Landscapers

Are you a top producer who is looking to show your landscaping skills to us and be fairly rewarded? Are you able to manage job sites and read landscape drawings?

 

At The Landscaper we offer:

 Full Time, Year Round employment
 Shared Benefit Package
 Excellent Work Environment
 Variety of Services

READ FULL JOB DESCRIPTION

Onze merken

Ontdek onze selectie van A-merken in tuinmachines - een samenstelling van de allerbeste namen in de branche. Wij hebben een zorgvuldig assortiment van samengestelde merken die bekend staan ​​om hun kwaliteit, betrouwbaarheid en innovatie.