Al meer dan 40 jaar de vakhandel bij u in de buurt
Schellingstraat 27, Etten-leur
+31 076 56 23 797
Di-Vrij: 08:00 - 17:30
/ Zat: 08:00-13:00

AccuPower STIHL

STIHL heeft een steeds groter wordende groep accumachines. We kunnen deze accumachines verdelen in 3 groepen. Het is belangrijk om een juiste keuze te maken in de acculijn. De kracht van de machine moet passend zijn voor de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Maar ook met het oog op de toekomst wilt u later misschien nog andere machines aanschaffen welke machine of accu is dan nodig. Voor een heggenschaar is minder vermogen nodig dan voor bijvoorbeeld een bladblazer. Om de juiste acculijn bij uw werkzaamheden te vinden nodigen wij u graag uit in onze winkel waar wij u kunnen adviseren.

Voordelen van een Accumachine

Accumachines zijn niet meer de toekomst, we werken al een geruime tijd mee om te kunnen stellen dat we niet meer zonder kunnen! Dit zie je in de bouw maar ook zeker in de tuinen terug. De hoveniers zijn inmiddels overgestapt naar accu, mede doordat de consument milieuvriendelijker en het geluidsniveau lager willen. Ook de overheid heeft hier een aandeel aan en schrijven aanbestedingen uit met zero-emissie. Zodat we niet meer zonder de accumachines kunnen werken. De meeste mensen denken nog steeds dat accu machines veel lichter zijn dan de traditionele machines. Wij zien dat dit vaak niet het geval is, het verschilt per accu wat het totaal van de machine weegt. Maar meestal kom je op het zelfde gewicht uit. Wel zijn ze veel stiller en hoef je in veel gevallen geen gehoorbescherming meer te dragen. Tevens heb je geen uitstoot meer en is het dus beter voor je eigen gezondheid.

 

De instaplijn van stihl op het gebied van accumachines. Deze machines hebben een kleine accu waardoor het gewicht laag blijft. Het as-systeem is bedoeld voor klusjes in en om het huis en bestaat uit de volgende machines.

Het AK-systeem is bedoeld voor de kleine tuinbezitter. Naast de vele machines zijn er diverse accessoires die het werk makkelijker maken. Het zijn lichtgewicht machines met uitstekende prestaties. Deze accumachines biedt u flexibiliteit en gebruiksgemak.

Er zijn 3 verschillende lithium-ion accu’s die compatible zijn met vele machines. Iedere accu met zijn eigen kracht en werkduur. De machines die verkrijgbaar zijn:

De machines van het AP-systeem zijn ontworpen voor de grote tuinbezitter tot aan de professionele gebruiker. Het assortiment aan machines is in deze categorie het grootst. Daarnaast zijn er voldoende accessoires beschikbaar.

Er zijn 3 lithion-ion insteekbatterijen en 2 grote rugaccu’s die ieder zijn eigen kracht en werkduur hebben. De machines die verkrijgbaar zijn:

img_divider

Voordelen van Lithium-ion-accu's

In alle STIHL accumachines worden lithium-ion-accu's gebruikt – en dat heeft tal van voordelen:

Lange levensduur
Geen memory-effect
Gering gewicht
Geringe zelfontlading

Alles over accu onderhoud

Over accu's doen nog steeds veel verhalen de ronde die bij moderne technologieën niet meer kloppen. Gebruikers van lithium-ionaccu's kunnen veel van die verhalen tegenwoordig gewoon negeren. Wij leggen uit hoe je de accu op de juiste manier onderhoudt.
Vaak wordt beweerd dat accu’s voor het eerste gebruik volledig opgeladen moeten worden. En nog het best 's nachts gedurende minstens tien uur, omdat de volledige capaciteit pas na dit oplaadproces beschikbaar is. Dit was het geval met de vroegere nikkel-cadmiumaccu’s (NiCd), die een hoge zelfontladingssnelheid hadden. Moderne lithium-ion-accu’s hoeven voor het eerste gebruik niet zo lang opgeladen te worden. Laad een nieuwe accu voor het eerste gebruik op tot 80-100%. Een li-ion-accu opladen duurt een half uur tot vierenhalf uur, afhankelijk van het type accu. Het geheugeneffect is het capaciteitsverlies van nikkel-cadmiumaccu’s (NiCd) door gedeeltelijke ontlading. De accu onthoudt de verbruikte energie en levert na verloop van tijd alleen de eerder gebruikte capaciteit in plaats van de oorspronkelijke.
Je kan ze zonder zorgen ‘s nachts opladen. Dat een accu warm wordt tijdens het opladen is heel normaal en niets om je zorgen over te maken. In principe zijn kwaliteitsaccu’s beschermd tegen oververhitting, hoewel defecten nooit uit te sluiten zijn. Imitaties en replica's daarentegen houden meer gevaar in. Laadstations zoals de AL 500 snellader ondersteunen actief de koeling van Li-ion-accu's door middel van een geïntegreerd luchtkoelingssysteem. De accu en de lader wisselen voortdurend gegevens uit: zodra een laadniveau van ongeveer 80% bereikt wordt, blijft de lader automatisch verder laden met een zeer lage en zachte laadstroom. Wanneer de lithium-ion-accu opgeladen is, stopt de lader automatisch met laden en wordt het stroomcircuit onderbroken.
We adviseren om accu’s niet volledig opgeladen op te bergen, maar met twee brandende groene leds. Met deze laadstatus kan de accu zonder problemen twee jaar rusten. De veroudering en zelfontlading van de accu zijn minimaal. Laad de accu pas kort voor het volgende gebruik weer op. Bij het opladen moet de temperatuur hoger zijn dan +5 °C. Sla de accu bovendien op in een droge ruimte bij een koele temperatuur, maar boven het vriespunt. Het is niet aan te raden om de accu buiten en onbeschermd tegen weersinvloeden te bewaren.
STIHL maakt uitsluitend gebruik van moderne lithium-ionaccu's. Ze zijn niet alleen lichter en krachtiger dan hun voorgangers, er is ook geen sprake van een “li-on memory effect”. Zo vertonen ze ook na herhaalde gedeeltelijke ontlading geen noemenswaardige spanningsdaling. Dat kunnen we garanderen door de materialen waarmee de accucellen gemaakt worden en omdat we de nieuwste technologie gebruiken. Je kan STIHL li-ionaccu's op elk moment zonder problemen opladen en het is van geen belang of je de accu telkens opgebruikt tot hij helemaal leeg is. Je mag de accu ook gerust even opladen tijdens een werkonderbreking.
ALLE ACCUPRODUCTEN BEKIJKEN IN DE ONLINE CATALOGUS?