Al meer dan 40 jaar de vakhandel bij u in de buurt
Schellingstraat 27, Etten-leur
+31 076 56 23 797
Di-Vrij: 08:00 - 17:30
/ Zat: 08:00-13:00

Loop- of zitmaaier

Om in een ontspannen sfeer te kunnen genieten van je tuin, moet je hem regelmatig onderhouden. Een grasmaaier is dus onmisbaar. Bij de aanschaf van een nieuwe maaier moet je erop letten dat de machine aan je specifieke behoeften voldoet. Daarom is het STIHL en HONDA assortiment grasmaaiers heel veelzijdig, gaande van klassieke benzine grasmaaiers tot milieuvriendelijke accu grasmaaiers, elektrische grasmaaiers en mulchmaaiers. Afhankelijk van het model kunnen de STIHL en HONDA grasmaaiers oppervlakken tussen 200 en 3000 vierkante meter onderhouden.

Accugazonmaaier

Grasmaaiers die op een accu werken, hebben een aantal mooie voordelen: ze zijn geluidsarm en stoten geen uitlaatgassen uit. Daarnaast hebben ze geen kabel; zo manoeuvreer je gemakkelijk om eventuele hindernissen in de tuin. Er zijn verschillende soorten accu grasmaaiers. Ze onderscheiden zich onder andere in de batterij. Er zijn accu grasmachines met een AK accu en met een AP accu. De grasmachines op accu met een AK batterij zijn geschikt voor kleinere tuinen. Accu grasmachines met een AP batterij zijn geschikt voor middelgrote tuinen en professionele toepassingen. Op de STIHL website kan je ze met elkaar vergelijken en kom je erachter welke het beste op jouw wensen aansluit.

Accugrasmaaier STIHL

Gazonmaaier

Grasmaaiers op benzinezijn zeer krachtige maaiers die een groot bedieningscomfort hebben. STIHL benzine grasmaaiers zijn er in veel verschillende uitvoeringen. Er zijn grasmachines op benzine die geschikt zijn voor een gazonoppervlakte tot wel 2.500 m². Professionals kiezen een STIHL grasmaaier uit de 7-serie. Deze robuuste benzine grasmachines zijn zeer krachtig en uitermate geschikt voor gebruik in openbare groenvoorziening. De grasmachines zijn prima voor een gazonoppervlakte tot 3.000 m².

Motorische gazonmaaiers STIHL

Zitmaaier

Heb je een enorm gazon dat regelmatig gemaaid moet worden? Dan is een zitmaaier de perfecte oplossing voor jou! Deze krachtige machines maken het maaien van grote gazons een fluitje van een cent. Met hun comfortabele zitplaats, krachtige motoren en brede maaidekken zorgen zitmaaiers voor efficiëntie en gemak bij het onderhoud van je groene ruimte.

Zitmaaier STIHL

Accugazonmaaier

Dankzij hun flexibiliteit zijn de heggenscharen van STIHL een waardevol hulpmiddel om de moeilijkste taken aan te pakken. Zo zijn er heggenscharen met dubbelzijdig geslepen messen die zowel geschikt zijn voor trim- als voor terugsnoeiwerk, in verticale of horizontale positie. Kies de juiste partner om je tuinwerk gemakkelijker te maken!

Motorische heggenscharen
Accu heggenscharen
Elektrische heggenscharen

Gazonmaaier

De heggenscharen op steel van STIHL zijn uitgerust met een steel waarmee je ook zeer hoge, lange of extra brede heggen kunt snoeien. Dankzij een tot 145° draaibare mesbalk kunnen ze gemakkelijk in elke positie werken. Voor bijzonder precies werk, in je tuin of in landschappen gebruik je best zowel een heggenschaar als een heggenschaar op steel.

Motorische stokheggenschaar
Accu stokheggenschaar
Elektrische stokheggenschaar

Zitmaaier

Tijdens het knippen van u haag zitten er soms te dikke takken tussen voor de heggenschaar. Dan is het handig om deze even met de hand er tussen uit te knippen. Ook voor het onderhouden van uw bomen komt de snoeischaar, Takkenschaar of Takkenzaag goed van pas. Zo wordt het onderhouden van uw tuin een eenvoudige klus.

Snoeischaar
Takkenschaar
Takkenzaag

img_divider

MULTILUB – MULTIFUNCTIONEEL VET

Multifunctioneel vet voor het smeren van alle aandrijfmechanismen van STIHL heggenscharen en elektrische zagen.
  • Smeervet voor aandrijving van heggenscharen en elektrische kettingzagen
  • Hoogwaardige smeerstof met optimaal afgestemde consistentie
  • Uitstekend hechtvermogen, ook in open onderdelen van de aandrijving
  • Additieven reduceren slijtage door wrijving

SUPERCLEAN – HARSOPLOSMIDDEL

Spuitbus met dubbele functie: Oplossen van hars en vuil met gelijktijdige smering en corrosiebescherming voor snijgarnituren, heggenscharen en motorzagen. Gebruiksaanwijzing: Spuit de snijgereedschappen in na elk gebruik. Zet heggenschaarmessen hierna kort in beweging.
  • Spray met smerende functie tegen hars en vuil en met roestbescherming
  • Maakt hars en vuil los
  • Werkt als smeermiddel en bescherming tegen corrosie

img_divider

Onderhoud van je heggenschaar

Je heggenschaar wordt bij elk gebruik flink belast, waardoor sporen van gebruik en verbruik achterblijven. Door regelmatig onderhoud van de machine kunnen die snel opgespoord en verholpen worden. Zo beperk je ernstige schade en defecten.
Gebruik een heggenschaar altijd met de nodige zorgvuldigheid. Regelmatig onderhoud van je machine brengt beschadigingen aan het licht en beperkt in grote mate het gevaar dat je door de machine gewond raakt.

Elk gebruik laat sporen na. Wij raden aan je heggenschaar regelmatig te reinigen.
Geef je heggenschaar na elk gebruik een basisreiniging.
Als je de machine voor langere tijd opbergt, raden we een grondige reiniging aan.
persoonlijke beschermingsmiddelen zoals beschreven in de handleiding.
Reinig bij benzineheggenscharen ook de luchtfilter, de brandstoftank en de luchtinlaatopening.

Er zijn vaste onderhoudsprocedures die voor en na het werken met de heggenschaar uitgevoerd moeten worden. Deze aanbevelingen gelden zowel voor elektrische als voor, accu- en benzineheggenscharen. Persoonlijke veiligheidsuitrusting: Draag bij het onderhoud van je heggenschaar altijd werkhandschoenen van stevig materiaal.
Een visuele inspectie van de volledige heggenschaar
• Is de rubberen coating in orde of vertoont ze scheuren?
• Moeten de schroeven aangedraaid worden? Of zitten ze te vast? Dat merk je aan het feit dat de snijgarnituur nogal moeizaam beweegt. In dit geval helpt het om wat olie en antiroestbescherming op de schroeven aan te brengen.
• Zijn de messen scherp genoeg of moeten ze opnieuw geslepen worden?
• Controleer voorzichtig de goede werking van de belangrijkste functies. Controleer de schakelhendel, de vergrendeling van de schakelhendel, de schakelbeugel en de blokkeerhendel. Precieze instructies vind je in de handleiding van je heggenschaar.
Reinig de hele machine, vooral de snijgarnituur. Veeg vuil en vocht af met een doek en verwijder resten van bladeren en takjes. Behandel de messen vervolgens met een onderhoudsolie of harsspray en start de heggenschaar even, zodat de olie zich kan verspreiden.
Af en toe is bijzonder onderhoud nodig. Laat door een gespecialiseerde dealer het snoeimes bekijken, indien nodig kunnen zij hem slijpen of vervangen. Botte messen beschadigen je haag en maken het werk onnodig moeilijk. Bovendien wordt de machine zelf zwaarder belast, wat de goede werking negatief kan beïnvloeden. Tevens kunnen zij een kleine onderhoudsbeurt verzorgen. Dit houdt in dat er wanneer nodig nieuwe filters geplaatst worden, de aandrijfkop gecontroleerd en gesmeerd wordt. Zo kunt u weer veilig aan de slag.
ALLE ACCUPRODUCTEN BEKIJKEN IN DE ONLINE CATALOGUS?