Al meer dan 40 jaar de vakhandel bij u in de buurt
Schellingstraat 27, Etten-leur
+31 076 56 23 797
Di-Vrij: 08:00 - 17:30
/ Zat: 08:00-13:00

Honda Miimo Maairobot

De Honda Miimo robotmaaier is de perfecte oplossing voor wie houdt van een mooi gazon maar het zelf niet wil of kan maaien. De maairobot spaart je immers tijd en werk. Na installatie vraagt het slechts een minimum aan menselijke interventie en zorgt het toch voor een prachtig gemaaid gazon, elke dag opnieuw gedurende het hele maaiseizoen. De Honda Miimo robotmaaier is uitgerust met een "continu maaisysteem" en maait zo 2-3 mm gras per keer, en dit verschillende keren per week. Hij maait in een willekeurig patroon, wat minder stress voor het gras met zich meebrengt en zorgt voor een gezondere groei met minder mos en onkruid. Anders dan bij een traditionele grasmaaier hoeft het gemaaide gras niet opgevangen te worden. Het wordt zó fijn vermalen dat het in de wortels van het gazon wordt opgenomen en afgebroken. Daar werkt het als een natuurlijke meststof en verbetert het de gezondheid en de kwaliteit van het gras.

Intelligente technologie

Ons assortiment robotmaaiers is volledig autonoom en maait zelfstandig gazonoppervlakten tot wel 4000 m2. Door het multimiimo systeem kunnen meerdere robots rijden op 1 groot veld. Daardoor zijn grotere gazons ook simpel te maaien. Dankzij een combinatie van innovatieve en intelligente technologieën zorgt Miimo het hele jaar door voor een gezond, perfect onderhouden gazon.

Robotmaaier Miimo Honda
Robotmaaier Miimo Honda onderhoud schoonmaak robothotel

Specialist robotmaaier

Schenk tuinmachines is inmiddels door training en ervaring specialist op het gebied van robotmaaiers van Honda en gaat geen uitdaging uit de weg. Wanneer u bij ons in de winkel komt kunnen wij van alles uitleggen en laten zien over de robotmaaier. Miimo zo hebben de Honda ontwikkelaars de maairobot genoemd, kan veel en heeft een intelligent besturingsprogramma. Maar wij kunnen u pas echt perfect adviseren als wij de tuin zelf kunnen bekijken.  Wij zullen dan ook een bezichtiging inplannen zodat wij zeker de juiste machine kunnen adviseren. Vervolgens wordt u geheel ontzorgd. Schenk Tuinmachines verwerkt het signaaldraad, installeert de robot en geeft u instructies op het gebied van onderhoud.

Onderhoud van de Robotmaaier

De Honda Miimo zorgt voor uw grasveld maar kan niet zichzelf in onderhoud voorzien. U zal dus zelf met regelmaat de maaier moeten controleren. Zo moet u ervoor zorgen dat de achterwielen grip blijven houden. Als de wielen geen grip hebben, zullen ze gaan slippen met als gevolg een kapotte wielmotor. Ons advies is om de mesjes 1 keer per maand of 2 maanden te verwisselen (ligt aan het oppervlakte dat gemaaid moet worden).  Botte messen zorgt voor te veel weerstand op de maaimotor. We komen ook geregeld afgebroken messen of zelfs helemaal geen messen meer tegen. Dit zorgt voor een enorme onbalans van de messchijf wat een defecte maaimotor kan veroorzaken.
Wij kunnen niet garanderen dat de maaiers goed blijven maaien zonder storingen als dit onderhoud niet gepleegd wordt. Om de garantie van 5 jaar te behouden dient u elke winter een onderhoudsbeurt te laten geven bij een officiële Hondadealer. Lees hierover meer onder het kopje Onderhoud.

Robotmaaier prijs Actie Aanleg kosten
HRM 1000 € 1369 ACTIEPRIJS 2.- per m1 incl. signaaldraad
HRM 310 € 1799 ACTIEPRIJS Gratis aanleg* -
HRM 1500 € 1849 - 2.- per m1 incl. signaaldraad
HRM 1500 live € 2249 Gratis accumachine 2.- per m1 incl. signaaldraad
HRM 520 € 1899 ACTIEPRIJS op aanvraag
HRM 2500 € 2499 - op aanvraag
HRM 2500 live € 2899 Gratis accumachine op aanvraag
HRM 4000 live € 3499 - op aanvraag

* onbeperkt uren en 0,50 per m1 signaaldraad

img_divider

Voordelen van Miimo Robotmaaier

De Honda Miimo is uitgerust met een "continu maaisysteem" en maait zo 2-3 mm gras per keer, en dit verschillende keren per week. Hij maait in een willekeurig patroon, wat minder stress voor het gras met zich meebrengt en zorgt voor een gezondere groei met minder mos en onkruid.

 Uitmuntend maaibeeld
  Mulchmaaisel is zeer fijn, uitstekende voeding voor gazon
 Kan ook 's nachts maaien door stille werking
  Hoogwaardige lithium-ionbatterij met 5 jaar garantie
  Miimo vormt geen gevaar voor kinderen en huisdieren

Maak direct een afspraak

    De visie van Honda
    Honda werkt al sinds 1986 aan de ontwikkeling van robotica, met de voorgangers van ASIMO, de meest geavanceerde humanoïde robot ter wereld. De Honda Miimo is het eerste commerciële robotproduct dat het bedrijf produceert voor huishoudelijk gebruik – dit is alvast een eerste stap in het proces om klanten robotoplossingen aan te bieden waarmee ze hun levenskwaliteit thuis verhogen.We maken machines voor het leven. Gemaakt met hart en ziel om plezier te geven – dat is de Honda manier.
    Honda dealerschap
    In 2018 zijn wij gestart met het verkopen en aanleggen van Honda maairobots. Na veel uren trainen, testen en van alles uitproberen resulteert dat in een enorme expertise van dit product waarvoor mensen van ver buiten de landsgrenzen naar Schenk Tuinmachines komen. Ook binnen de Honda-familie is het niet onopgemerkt gebleven. Collega Honda dealers uit heel het land benaderen Schenk Tuinmachines voor hulp bij storingen. Inmiddels is ons bedrijf uitgegroeid naar de grootste Honda-dealer van West-Brabant en heeft het zeldzame Golden+ Honda-dealerschap verkregen.